Ga naar de inhoud

Ik heb gekozen voor dagbesteding

Op zoek naar

Persoonlijke begeleiding

Jij wilt graag werken, maar dat gaat niet vanzelf. Met onze persoonlijke begeleiding lukt het wel. Samen kijken we naar wat je wil, welke mogelijkheden er zijn en wat je wilt leren. Misschien kun je wel zelfstandig werken, maar heb je nog weinig ervaring. Dan kun je leren werken in het WerkLeerCentrum. Je gaat dan aan de slag in een bedrijf en leert wat je nog moeilijk vindt,  zoals iets vragen of omgaan met werktijden. Als je er klaar voor bent, gaan we samen op zoek naar een werkplek die bij jou past. Als we die hebben gevonden, krijg je begeleiding van een jobcoach. Deze doet er alles aan om de samenwerking te laten slagen. Een samenwerking waarin jij je prettig voelt als werknemer en de werkgever blij is met jou in zijn organisatie.

Procesbegeleiding

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen zich optimaal ontwikkelt en zo goed mogelijk meedoet in de maatschappij. Om ervoor te zorgen dat dat kan, werken we vanuit de participatieladder. De plek op de participatieladder geeft aan in welke mate iemand zelfstandig kan werken. Net als op een echte ladder kun je omhoog klimmen of als het nodig is een stapje terug doen.

 

Je jobcoach houdt samen met jou in de gaten of de begeleiding nog past bij jouw mate van zelfstandigheid. Heb je genoeg begeleiding of misschien te veel? Ook de trajectbegeleider kijkt of er voldoende mogelijkheden zijn om door te groeien of extra ondersteuning te krijgen. Deze manier van kijken helpt ons om maatwerk te leveren en je te begeleiden waar en wanneer dat nodig is.