Ga naar de inhoud

Vormen van re-integratiediensten

Ben je nog niet toe aan een stap binnen de arbeidsmarkt maar wil je graag richting geven aan je leven? Dan kun je voor de modulaire re-integratiediensten van het UWV ook terecht bij PSW.

Deze bevatten de volgende modules: Participatie Interventie, Bevorderen Maatschappelijke Deelname, Praktijkassessment en Begeleiding Bij Scholing.

Participatie Interventie

Dit traject is bedoeld om je te ondersteunen bij het verwerken van en het omgaan met belemmeringen in bijvoorbeeld jouw gezondheid, het verliezen van werk of persoonlijke omstandigheden die van invloed zijn op je dagelijkse leven. We gaan samen kijken hoe de situatie nu is en wat je graag zou willen. Weet je nog niet wat je graag zou willen? Geen probleem, dan gaan we dat samen onderzoeken.

Het is een laagdrempelig traject waarin alle ruimte is om te ontdekken hoe je weer regie krijgt over je eigen leven/emoties.

We doen dit door met jou in gesprek te gaan. Dit kan thuis maar ook bijvoorbeeld tijdens het wandelen in de natuur. Het kan ook zijn dat je zelf nog ideeën hebt over hoe je de tijd in wilt vullen. Dat is voor iedereen anders. Het doel van deze interventie is dat jij weer energie krijgt en mogelijkheden gaat zien zodat je weer kunt deelnemen aan een (breder) sociaal netwerk buitenshuis.

Bevorderen Maatschappelijke Deelname

Wanneer je graag weer wilt deelnemen aan de maatschappij, denk aan het doen van vrijwilligerswerk, het hebben van een zinvolle daginvulling of het vergroten van je sociale netwerk, dan helpt dit traject je met het verkennen van jouw mogelijkheden.

Het is een ontdekkingsreis waarbij we samen kijken wat je wilt en waar je gelukkig van wordt.

Praktijkassesment

Het doel van het praktijkassessment is om inzicht te verkrijgen in jouw arbeidsvaardigheden. Dit doen we door middel van gesprekken, praktische toetsen en eventuele stages.

Zo krijgen we samen een beter inzicht in jouw mogelijkheden en competenties.

Begeleiding bij scholing

Ben jij klaar om de stap te maken naar de arbeidsmarkt maar mis je nog een noodzakelijke scholing voor die ene baan? En is het al een tijdje geleden dat je in de schoolbanken hebt gezeten? Of vind je de combinatie school en privé erg lastig?

Wij kunnen je begeleiden tijdens deze scholing zodat je uiteindelijk tot een succesvol resultaat komt en je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Indien je klaar bent voor de stap richting de arbeidsmarkt, kunnen de volgende 2 trajecten vanuit het UWV worden ingezet.

Werkfit

Tijdens dit traject gaan we je werknemersvaardigheden versterken, jouw persoonlijke effectiviteit verbeteren en de arbeidsmarktpositie in beeld brengen. Wat vind je leuk? Waar ben je goed in en is daar op dit moment voldoende werk in? Eventuele passende stages en/of vrijwilligerswerk kan hierbij worden ingezet.

Hiermee doe je namelijk ervaring op en krijg je nog beter in beeld waar je goed in bent en wat (niet) goed bij je past. Zo kunnen we actief op zoek gaan naar een passende werkplek voor jou.

Naar werk

Tijdens het traject ‘Naar werk’ gaan we samen op zoek naar een, voor jou, passende en betaalde werkplek