Waarom begeleid werken?

Er kunnen verschillende redenen zijn om als bedrijf te kiezen voor een werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt. Veel werkgevers voeren een maatschappelijk verantwoord beleid waarin het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking goed past. Zij willen mensen een kans geven om hun afstand tot de arbeidsmarkt te overbruggen en weten hoe gemotiveerd werknemers van PSW Werk vaak zijn en daardoor een positieve invloed op de sfeer in de organisatie hebben. Daarnaast staat in het sociaal akkoord (2013) dat werkgevers met 25 medewerkers of meer extra banen dienen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit is wettelijk vastgelegd in de Quotumwet.

Toegevoegde waarde PSW Werk?

Iedereen verdient een volwaardige plek in de samenleving. Dat is niet ons doel, maar ons uitgangspunt. Iedere werknemer en elk bedrijf is uniek en daarom hebben we iedere dag met unieke uitdagingen, dromen en talenten te maken. Het vinden van een passend antwoord zit in het bloed van onze medewerkers. Hoe we dat doen? Door net een stapje extra te zetten en ook ècht te doen wat we beloven. Om de beste kwaliteit ondersteuning te bieden, zijn we voortdurend in dialoog met ons uitgebreide netwerk van bedrijven, onderwijs, UWV en gemeenten. Als regisseur zijn wij in staat om tot innovatieve, betaalbare en duurzame oplossingen te komen, waarbij we als vanzelfsprekend rekening houden met de lokale en regionale ontwikkelingen.

Neem contact met mij op:

Wil je weten wat PSW Werk voor jou kan doen? Vul dan je naam en telefoonnummer of e-mailadres in. Wij nemen dan snel contact met je op.